Share

Úgy adódott, hogy a kocsikarbantartás miatt valószínűleg csak holnap tudunk elindulni, így arra gondoltam, hogy megírom a bejegyzéseket magáról az autóról (miért ez a típus, hogyan alakítottuk át, stb.)

/ A posztokat elsősorban azoknak szánom, akik hasonló dolgon törik a fejüket, mert hasznos ötleteket találhatnak a saját terveikhez. 🙂 /

Szóval, kezdem az elején: kocsivásárlás.

Miért pont Citroen Jumpy?

Több oka is volt, hogy emellett az autó mellett döntöttünk.

1) Ár

No igen, elsősorban az ára fogott meg. 🙂 Persze, jó lett volna valami giganagy hodállyal hazatérni, mondjuk egy ilyennel:

lakoauto

De ez nem a mi árkategóriánk, sőt, még a 20 éves lakóautók sem (ugyanis azok is több millió forintba kerülnek). A mi kis Jumpynk kevesebb, mint félmillióba került.

2) Motor és karbantartás

Több helyről (köztük szerelőktől) is hallottuk, hogy sima dízelautót vegyünk, ne legyen benne se turbó, se semmi, ugyanis ezeket könnyű illetve olcsó javítani és mindenütt kapni hozzá alkatrészeket. Az 1.9-es dízelről pedig az a hír járja, hogy sok-sokezer kilométert elmegy. A futárcégek előszeretettel használják, és ez már jelent valamit. Az egyik ilyen cégnél dolgozó ismerősünk is ilyen Jumpyt használ és már több mint 750 000 km-t ment vele úgy, hogy a motort nem kellett megbontani. Pont ilyenre volt szükségünk: strapabíró és olcsó! Úgyhogy a típus már megvolt.
A házaspár pedig, akiktől vettük, nagyon kedves, becsületes emberek és már első pillantásra láttam, hogy jó vétel lesz. A legnagyobb gondossággal szervizeltették, a férfi pedig mindent tudott és részletekbe menőkig el is mondott az autóról.3) MéretA raktér hossza 2 m. Nem valami nagy, de a mi magasságunkhoz pont jó aludni. ÉS a kipihent alvás a legfontosabb 🙂

3) Fogyasztás

Ilyen utazáskor nem utolsó dolog a kocsi fogyasztása.
Ez az autó eddigi tapasztalataink szerint 6, maximum 7 litert eszik 100-on. Ezzel a fogyasztással a legtöbb személyautóval versenyre kelhet.

E szempontok alapján jutottunk el a mi Csiguszunkig.

Azóta pedig már több, mint 10 000 km-t tettünk bele. A legjobb vétel volt 🙂

Csigusz :)

Csigusz 🙂

 

Következő bejegyzés:

Előkészületek – Kocsiátalakítás: Raktér