Share

Úgy döntöttem, megírom én is a saját kis bakancslistám. Éppen azért, mert mindig mindent rögtön szeretnék megcsinálni, mindent rögtön szeretnék látni.
Sok motiváló ember van körülöttem (köztük van a családom is, például a szüleim az egyik pontot már teljesítették. 🙂 ). Ők olyat csinálnak/tak amit én is szeretnék, de be kell látnom, hogy mindent nem lehet egyszerre… Ahogy elnézem ezeket a “kalandorokat”, csak az jut az eszembe, hogy “én még ezt sem csináltam meg”… Holott más álmomat közben megvalósítottam.

Ezért gyűjtöm ezt a listát (ami persze folyamatosan bővül 🙂 ), és kipipálgatom, amit szerencsére már sikerült teljesítenem. Van amelyik könnyebben teljesíthető és van amelyikhez még azt sem tudom, hogyan kellene hozzáfogni. De azoknak is eljön majd az ideje valamikor, csak egy kis türelem kell hozzá 🙂
Szóval csak szépen sorjában!

Íme a listám:

– legalább 1 évig élni külföldön

– elvégezni a biológus szakot – az út kacifántos volt, de SIKERÜLT 🙂

– eljutni Ausztráliába és Új-Zélandra (és bejárni…akár bringával is )

– eljutni Kanadába

kipróbálni a siklóernyőzéstSIKERÜLT,2015 🙂  –> új terv: megtanulni siklóernyőzni 

– lefutni a maratont – 2016-ban ez a terv

– régi vágyam volt teljesen bejárni az Északi középhegységet (mert az a kedvenc tájegységem itthon). Úgy érzem, ez jórészt SIKERÜLT is… A 2 évtizedes táborok-túrázások-családi gombászások-kéktúra és a 2014-es bringatúra alkalmával immáron töviről hegyire bejártam… És még mindig imádom 🙂

delfinekkel-bálnákkal úszni

– egy tengerbiológiai kutatásban dolgozni (ahhoz képest, hogy most széncinegékkel foglalkozom, ez egy elég nagy lépés 😀  )

végig “couchsurfingezni” egy utazást

– körbetekerni az Északi-középhegységet SIKERÜLT,2014 nyarán 🙂 🙂

– eljutni a Himalájához

– eljutni az Azori-szigetekre

– bejárni az országos kéket – folyamatban….~2007 óta

– letekerni az Alpoktól a tengerigSIKERÜLT, 2015 nyarán 🙂

európai bringatúra

világkörüli bringatúra

körbetekerni a Balatont (hát ez szégyenszemre nincs még meg….  )

eljutni Angliába – ez még gimis koromban nagy vágyam volt és SIKERÜLT is még anno teljesíteni 🙂 Rékával ketten, 17 (?) éves korunkban összegyűjtögettük az akkor még viszonylag drága repülőjegyre a pénzt, kerestünk magunknak olcsó szállást és nekivágtunk Londonnak. 5 napig májkrémes kenyéren éltünk, lejártuk a lábunk de ott voltunk 🙂 Nagy élmény volt 🙂 Azóta már többször is jártam Angliában, de az első kaland nagyon maradandó volt.

Öreg Bakony Bakancsosát megcsinálni (bejárni a Bakony csúcsait)

– építeni egy “önfentartó” rönkházat vagy szalmaházat, abban élni és családot alapítani 🙂 SÁRGACSEKKEK nélkül 😀