Share

Hónapok óta nézegetem a bicikliket, mit vegyek, mennyiért, hol vegyem, miket kell nézni egy biciklin stb….Olyannyira kiképeztem magam, hogyha látok egy bringást, kapásból megmondom mennyibe kerülhetett a járgánya 😀 Nagyban bújtam a netet, olvasgattam biciklis fórumokat, oldalakat. Szerencsére nincs belőlük hiány.

Azt persze már kezdettől fogva tudtam, hogy nem vagyok milliomos (és mivel nem is lottózom, kicsi volt az esélye, hogy hozzám vágják az 5-öst) így aztán kompromisszumokat kellett kötnöm.

Amit szem előtt tartottam, hogy legyen egy jó vázam. Aztán később azt pakolok rá, amit szeretnék…

Az idő szorított már, mert lassan indulunk az Alpok-Adria túrára, úgyhogy döntenem kellett, mert még össze is kell szokni az új bicajjal (főleg a nyereggel… 🙂 ).

Íme, erre esett a választásom: Merida Crossway 10, 2015 (a bicikli tulajdonságai a bejegyzés végén látható)

Merida Crossway 10 2015

Merida Crossway 10 2015

Mindenhol egységes áron volt, viszont akadt egy biciklis webshop (http://merida-kerekpar.hu/)ahol 10 000 ft értékű ajándékcsomagot kaptam hozzá csupa hasznos dologgal: kulacstartó,kulacs,pumpa,szilikonos villogók stb…. Ennek a szuper marketingnek köszönhetően náluk vásároltam meg a bringát és 4 nap múlva csörgött is “GLS-Krisztián”, hogy hozott nekem egy szép nagy csomagot:

Merida csomag

Merida csomag, ahogy a futár hozta

Nagyon egyszerű volt a dolgom, mert a kerékpárboltban összeszerelték a biciklit (beállították a váltót-fékeket stb.) – ezúton is köszönet érte, mert nem kis melótól szabadítottak meg! Nekem itthon csak annyi volt a feladatom, hogy betegyem az első kereket, a kormányt illetve még néhány apróságot rászereljek, de tulajdonképpen a kész biciklit kaptam kézhez. 🙂 Sőt, az ajándékcsomagomban a leírtakon kívül még több mindent kaptam, úgyhogy nagyon nagy volt az öröm, legközelebb is itt fogok vásárolni 🙂

Az én Meridám

Az én Meridám az első kilométer után 🙂

Jöjjön az első tapasztalat a bicikliről: “Hú de FURA!” 🙂

Ez annak köszönhető, hogy eddig egy verseny (országúti) biciklim volt amivel sokat jártam illetve egy öreg,kopott mountain bike-om amit még 12 évesen kaptam. Ez a bicikli egyikhez sem hasonlított érzetre. Egyelőre csak néhány km-t mentem vele, de a fura érzeten kívül még a következőt állapítottam meg:

“Felfelé még ez se megy magától!” 😀

Summa summarum kíváncsian várom, hogy milyen lesz egy hosszabb távon ülni rajta 🙂

Merida Crossway 10-V tulajdonságok (forrás: http://www.testbike.hu/velemeny/trekking/merida-crossway-10-v):

Merida tulajdonságok