Share

2015.8.19.,szerda

Mára esős-viharos időt mondtak, ezért buszos utazást terveztünk be. A helyi újságosnál megvettük a két jegyet (~ 10 euro) és a 10:35-ös járattal robogtunk is Trieszt felé. A szállásunkon dolgozó recepciós srác nagyon jófej volt, adott nekünk egy térképes prospektust Triesztről és bekarikázta rajta, hogy merre érdemes sétafikálni.

Buszjegy Triesztbe

Irány Trieszt!

Trieszt nekünk nem okozott nagy csodát, de néhány órát elbóklásztunk a városban.

Viszont itt láttuk életünk legfurább utcai “művészét”. Egy sárkányjelmezbe bújt pasas próbált néhány eurót kicsikarni a járókelőktől. Maga a jelmez sem volt valami megnyerő: a hapsi leguggolt és egy ősrégi török szőnyeget terített a hátára…No meg agancsot tett a fejére….És ennyi 😀 Volt egy kisgyerek, aki bedobott neki néhány centet, talán abban reménykedett, hogy cserébe a sárkány tüzet okád vagy elrepül… de semmi érdekeset nem csinált, csak meghajolt…

Trieszti utcai "művész"

Trieszti sárkány…?????

Mielőtt hazaindultunk volna, beültünk egy kis kávézóba és megebédeltünk. A mai menü tükörtojásos hamburger volt.

tükörtojásos hamburger

Hamburger tükörtojással

Ebéd után elindultunk haza. A délután további részét ágyban punnyadással töltöttük. Lelkiekben rákészültünk a holnapi menetre:

1.) vissza kell tekernünk Udinéba (kb 60-70km)
2.) 17:17-kor fel kell szállni a Villachba tartó vonatra
3.) majd 9 perces átszállási idővel át kell szállni a Salzburgba tartó vonatra
4.) este 9-kor pedig Pfarrwerfenben el kell érnünk a biciklistaxit, ami felvisz minket  Werfenewengbe a kocsihoz. (a biciklistaxit még Werfenwengben ajánlotta a szállásadónk, mert brutális emelkedő vezet Pfarrwerfenből a Werfenwengbe, a kiindulási pontunkhoz…)

Ez volt a nagy terv….És ez a terv hullott darabjaira másnap…. 😀 De ezt majd a következő bejegyzésben….

Ugrás a következő napra…