Share

2015.08.12., szerda

Reggel tettre készen keltünk fel és fogyasztottuk el a bőséges reggelit. Kaptunk frissen sült zsömléket, sokféle felvágottat, sajtot, kávét, narancslevet…Szóval mindenféle finomat! Őszintén szólva az egyik ok, amiért szeretek biciklitúrákra járni az, hogy ilyenkor SZABAD A ZABA! 😀 Sőt, egyenesen javasolt jól bereggelizni! Ezt már szeretem! 😀

Alpok-Adria kerékpártúra

Reggeli után szállásadónk javaslatára a kocsit letettük a werfenwengi sífelvonó tövében, ami teljesen ingyenes és állítólag több napig is szokták ott parkoltatni az autót. Így hát jobb ötletünk nem lévén, leraktuk a kis skodát és reméltük, hogy 10 nap múlva ugyanott fog várni minket.

Összeraktuk a járgányokat és a sífelvonó lábától kezdetét vette kalandos utunk egészen az olasz tengerig!

Alpok-Adria Kerékpártúra

Utunk kis kabalája,Folti a virágok közt csücsül 🙂

Az aznapi napirendünk a következő volt: eltekerünk Bad Gastein-ig, onnan pedig vonattal elmegyünk Mallnitzba a szálláshelyünkig (ez 1 megállót jelent). Erre a rövid szakaszra még az autókat is vonatra kell tenni, mivel nincs út a hegyen át.

Miután megtaláltuk az Alpok-Adria kerékpárút hivatalos jelét (lásd a galériában), már könnyű dolgunk volt, hiszen csak azt kellett követnünk. Az első óra nagyon kellemesen telt, tekeregtünk a Salzach folyó völgyében, ámultunk és bámultunk, közben pedig titkon mindketten elégedetten arra gondoltunk, hogy ez a nap “gyerekjátszma” lesz! Csodás völgyek, hegyes csúcsok, tehenek és lovak mindenütt. Mint a mesékben! Ez Ausztria!

Alpok-Adria kerékpártúra

Salzach folyó

A 25. kilométer után jött csak a trutyi a palacsintában!!! Egyszer csak oldalra néztem és megláttam a jelet, amint felküld a hegyre…Körülbelül így festettem:

Alpok-Adria kerékpártúra

Egy pillanat alatt tizenszázalékos emelkedővel találtam szembe magam és az eddigi lájtimájti tekerés után csakúgy kapkodtam az oxigént…És az út csak kanyargott fel a hegyoldalba, fel fel és fel…Idővel azért megkegyelmezett rajtunk, lankásabbá vált, de a hullámvasút érzés megmaradt:fel-le-fel-le.

Alpok-Adria kerékpártúra

A táj azért jórészt kárpótolt bennünket, de a 60. izzasztó kilométer után már annyira nem tudja az ember örömtelien értékelni 😀 Út közben persze meg-megálltunk: söröztünk-teáztunk Klammban, az utunkba eső spárnál pedig teletömtük a “böndzinket”.

Bad Hofgastein

Spár Bad Hofgasteinben

A Spár után már csak 8.5 km volt hátra a vonatállomásig, így nagy lendülettel indultunk neki az utolsó szakasznak. Egészen  4 km-en át tartott ez a fene nagy lendület, mikor is beértünk Bad Gasteinbe, a köztes célvárosunkba. Ekkor volt a pillanat,mikor elindult az út toronyiránt a hegynek… Csakúgy röpködtek a 19%-os emelkedők! Az elején még hősiesen próbálkoztam a biciklim hajtásával, de később már tolni is alig bírtam…
Reménnyel telve kérdezgettem a járókelőket, merre van a vasútállomás, de sorra azt a választ kaptam, hogy “UP!”. Én meg őszinte szívvel anyáztam magamban és küldtem el egész Bad Gasteint melegebb éghajlatra. 😀

Bad Gastein

Bad Gastein

Ami még pluszban rontott a helyzetemen, hogy miközben én tolni is alig bírtam a bicajom, nálam 30-40 évvel idősebb “ájronmenek” és “ájronlédik” száguldottak el mellettem. FELFELÉ Sisakom emeltem volna előttük, ha lett volna annyi energiám, hogy felemeljem a karom! 

Zsolti is egy volt közülük, csak tekert felfele rendületlenül!!!! Ez volt az a pillanat, mikor rádöbbentem, hogy ő Clark Kent, a Szupermen, aki esténként kilebben az ablakon, hogy védelmezze az igazságot és megmentse a bajba jutott embereket…

Időnként azért megszánt, bevárt engem és lelkesítő szavakat mondogatott. Még így is egy kis kakikupacnak éreztem magam, de őszintén nem érdekelt. 😀 Csak vonszoltam magam felfele…….és felfele………..

cukiú

Óráknak tűnő órák után végre felértünk az állomáshoz. Életemben nem tettem még meg ilyen lassan 4.5 km-t… Az állomáson egy kedves osztrák bácsi segített nekünk jegyet venni az automatából. Persze a vonaton kiderült, hogy nem jó a jegyünk, így a kalauz le is szállított minket a következő állomásnál. De eszünk ágában sem volt vitatkozni, hiszen az volt a célállomásunk: Mallnitz! 🙂

A szállásunkon hullafáradtan dőltünk az ágyba és abban reménykedtünk, hogy a holnap könnyebb lesz….

a.baa-I-will-nap-here

Ugrás a következő napra! 🙂

 

A napi útvonal és szinttérkép:

Werfenweng - Mallnitz

Werfenweng – Mallnitz

Werfenweng - Mallnitz

Werfenweng – Mallnitz szinttérkép

További képek itt lent a galériában :