Share

Néhány hónappal ezelőtt vettünk egy közel 20 éves Citroen Jumpy kisfurgont, hogy átalakítsuk a mi kis mobilházunkká egy európai utazáshoz. Egy korábbi bejegyzésben már beszámoltam arról, miért éppen ezt a típusú autót választottuk, így most rátérek egy sokkal izgalmasabb témára: hogyan történt a kocsi átalakítása, hogy a lehetőségekhez képest a legkényelmesebb és legotthonosabb utazásban lehessen részünk. 🙂

Raktér átalakítása

Hozzáteszem, hogy még egyikőnk sem lakott furgonban így gőzünk sem volt, hogy hogyan kezdjünk hozzá az átalakításhoz. Szerencsére az internet világában rengeteg ötletet lehet találni, hogyan alakítsunk át kisebb/nagyobb teherautókat lakókocsivá.

Nekünk két fő szempontot kellett figyelembe vennünk az átalakításnál:

  1.  Egyrészt nem akartuk örök életre átalakítani az autót. Szerettük volna, hogy mikor visszatérünk az útról, könnyen vissza tudjuk alakítani egyszerű furgonná, mivel a hétköznapokban is gyakran használjuk szállítás céljából. Tehát fix bútor nem jöhetett szóba.
  2. Másrészt ne legyen zsúfolt. Értem ezt úgy, hogy ha napközben úgy adódik, hogy meg szeretnénk állni, hátra be tudjunk ülni relaxálni, enni-inni. Röviden: legyen hely! Viszont egy ilyen kicsi kocsiban ez nagy kihívás, hiszen a cuccainkat valahova tenni kell…

Ezek alapján úgy döntöttünk, lesz benne egy kihúzható “pamlag”, ami nappal össze van csukva, éjszaka pedig ággyá lehet átalakítani. Ilyen megoldásokból rengeteg van a neten, a nagy kérdés az volt, hogyan lehet ezt úgy megoldani, hogy az 1. pontnak is megfeleljen (azaz nem egy fix bútort szerettünk volna bele készíteni, hanem olyat, ami később kivehető, esetleg használható is itthon valamire).

A tervezésben minden segítséget megkaptunk… 🙂

És ekkor jött Zsolti, a kis Mekkmester egyszerű de zseniális ötlete: a doboz + farostlemez kombó, ami következőképpen öltött testet:

Egy asztalossal készíttettünk 5 darab erős fadobozt, aminek össz szélessége pontosan a kocsi belső szélessége, magassága pedig a kerékmagasságtól picit nagyobb (ugyanis a kerék – bármilyen fura is – a “raktérben is helyet foglal”, lsd. a képen). Praktikussági okokból a dobozok kötélfület kaptak, hogy könnyebb legyen őket mozgatni. Ezek alkotják a pamlag vázát. Erre jön rá egy 2 m x 1,5 m, zsanérral kihajtható farostlemez, ami nappal összecsukva a pamlag teteje, éjjel kinyitva pedig az ágy – amire a matracot tesszük.

DSCF7572

A pamlag váza: 5 darab erős, rétegelt nyírfadoboz

DSCF7590

A dobozok tárolásra is alkalmasak

Éjszakára a dobozokat egyszerűen széthúzzuk, ez lesz tulajdonképpen az ágy támasza (elől a fejünknél 2, középen a derekunknál 2, hátul a lábunknál pedig 1 doboz támaszt alá). A farostlemezt kihajtjuk, ráterítjük a matracot és kész is az ágy!
Azért jó megoldás, mert egyrészt tudunk a dobozokba pakolni (remélhetőleg az összes holmink belefér), másrészt mikor hazajövünk, egyszerűen kiszedjük a dobozokat és felhasználjuk tárolónak (ha pedig ismét útra kelünk, akkor egyszerűen csak újra betesszük az autóba őket… 🙂 ). A matracunkat gumipókkal rögzítjük a kocsi tetejére (egyelőre jobb helyet nem találtunk neki), az ágynemű pedig a pamlag ülőkéje. A pamlag mögött pedig elfért még két kempingszék, egy kempingasztal és egy napozóernyő, úgyhogy a nagyobb bútorok is el vannak suvasztva.

Az 5 ponton feltámasztott ágyszerkezet pedig stabil és kényelmes ágyat biztosít (már tesztelve! 🙂 )

 

DSCF7591

Nappali üzemmód: a pamlag (meg egy szundikáló vizsimizsi 🙂 )

ejszaka

Éjszakai üzemmód

A raktér átalakításának legnehezebb része tényleg a kitalálás volt, hogyan lenne a legpraktikusabb berendezni az autót. A “pamlagágyon” kívül még tettünk fel Anyukám által méretre varrott függönyöket az ablakokra, hogy ne tűzzön be a Nap. Ezeket alul-felül egyszerű bugyigumival és kampóval rögzítettük a kocsi oldalába fúrt lukakhoz:

DSCF7605

 

A majdnem menetkész autó így fest:

DSCF7600

 

Következő bejegyzés:

Előkészületek – Kocsiátalakítás: áram az autóban